duminică, 1 aprilie 2018

Ciorba de miel a la PapaGheorghiu– varianta a-2-a



Ingrediemte:

gatul, coada, capul, gambele si niste coaste sau alte bucati de carne cu os care cad la transare; 3-4 morcovi, 2 bucati radacina patrunjel, o telina potrivita  ca marime,  1-2 cepe uscate sau de preferat trei legături de ceapa de verde (cam 15 fire), o capatana de fenicul cu frunze, 3 fire usturoi verde, orez de ciorba, smantana, 2 oua, 2 legaturi de leustean sau cui ii place mai mult de tarhon sau una si una, ceva patrunjel taiat fin pentru servit,stevie, loboda, untisor, macris (in total sa fie din belsug),cateva crengute de rozmarin, 2 frunze de dafin, piper boabe, sare marina neiodata dupa gust, piper proaspat macinat, bors in functie cat este de acru 1-1.5 l. apa cat este necesar, coaja rasa de la o lamaie bio, 50 ml. coniac/vodca, ceva ulei de masline.

Mod de preparare:

Taiem bucatile de oase cu carne in bucati potrivite si impreuna cu capul si gambele le spalam bine in mai multe ape si le lasam in apa cu otet/zeama de lamaie cateva. Le zvantam bine apoi si calim bucatile care se pot in putin ulei de masline dupa care punem coniacul/vodca lasam sa se evapore alcolul si stingem. Se taie marunt legumele (exceptie feniculul) si ceapa si usturoiul. Deasemenea se curatase spala si se maruntesc verdeturile. Se pune la fiert intai mielul –cele calite si cele necalite- (adaugand piperul boabe, feniculul, si ceva sare precum si o frunzele de dafin si cateva crengute de rozmarin) sa clocoteasca bine ceva timp pana se inmoaie cat de cat. De preferat sa ia spuma facuta. Se scot bucatile din apa ( frunzele de dafin si crengutele de rozmarin se arunca) si se curata cat se poate carnea de pe ele dupa care se adauga la loc . Acum vom adauga radacinoasele si continuam fierberea la foc mediu. Cand observam ca s-au inmuiat cat de cat adaugam si verdeturile si o parte din leustean/tarhon (restul il punem cand dregem cu ou batut cu smantana) si orezul . Borsul dat in prealabil in clocot il adaugam cam dupa alte 20 de minute de fiert. In cazul in care apa din oala scade foarte mult, aceasta se completeaza pe parcurs cu apa calduta pe care o tinem alaturi pe aragaz. Mai lasam sa dea in cateva clocote si stingem focul. Acum putem drege supa cu oul (doar galbenusul) batut cu smantana in care am pus un picut de sare ceva piper proaspat macinat si bineinteles restul de leustean/tarhon. Ciorba se face cam sambata la pranz si se serveste la intoarcerea de la biserica noaptea. Pentru servit puteti adauga si niste patrunjel pe deasupra taiat fin.

Spor la treaba!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere