Acest desert se prepara in postul Sf.Marii din 15 August dar poate sa fie consumat si alte perioade de post.
Ingrediente:
6 cani de apa, 1 cana faina, 1 cana zahar, 1/4 ceasca apa de trandafiri, 200 gr. migdale curatate de coaja si fin pisate.
Mod de preparare:
Fiebeti 5 cani de apa cu zaharul. In a sasea cana de apa incalzita un pic dizolvati faina dupa care amestecati cu grija in siropul care fierbe. Continuati amestecarea pana se ingroasa fara sa faceti cocoloase. Adaugati apa de tarndafiri si luati de pe foc. Rasturnati aceasta compozitie intr-o forma de cozonac, iar cand s-a racit presarati deasupra pudra de migdale. Dati la rece pentru cateva ore. Cand este solidificata puteti scoate din frigider si sa taiati in felii bune de servit cu o cafea alaturi si un pahar de Ouzo.
Kali Orexi!Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere