In Viena manzatul a fost dintodeauna un preparat exquisite. In secolul al 19-lea aceasta carne era servita sub diferite feluride preparare adesea in zilele de duminica sau la mesele festive ale vienezilor. Astazi bucatăria vieneza inca are de oferit multe feluri de mancare facute cu carne de manzat. Fara indoiala, cel mai renumit este Snitelul vienez. Dar ar trebui sa incercati cu siguranta si aceasta reteta vieneza din vechime, de uger umplut. Poate chiar pentru pranzul din acest week-end?
Ingrediente 8 - 10 portii
1 uger de manzat (cca. 3 kg) , oase (de la piept tocate marunt), 500 ml zeama de manzat preparata din piept de vitel, 500 gr. Kaisersemmeln (sau orice paine alba), 500 ml lapte, 100 gr. (1 / 2 cana) unt (topit), 6 oua, o legatura patrunjel (tocat), nucsoara proaspat rasa, piper proaspat macinat, sare marina neiodata, unt cat este necesar de pus pe deasupra.
Mod de preparare:
Se spala bine ugerul si se usuca cu prosoape de hartie. Daca este necesar, se face un buzunar cu mana sau cu o lingura . Se toarna laptele într-un castron si se inmoaie cuburile de paine, le scurgeti si presati bine. Dupa aceasta se amesteca bine cu unt topit, oua si patrunjelul tocat. Asezonati cu nucsoara, sare si piper. Umpleti cu aceasta compozitie ugerul impingand bine cu mana. Coaseti strans si frecati bine la exterior cu sare si piper. Puneti oasele taiate intr-un vas de copt si puneti deasupra ugerul umplut cu susul in jos. Apoi deasupra puneti in cantitati generoase fulgi de unt. Dati la cuptorul preincalzit la 200 ° C pentru aproximativ 15 minute. Ungeti apoi cu zeama de manzat preparat in prealabil si reduceti caldura la aproximativ 160 ° C si mai tineti pentru alte 30 de minute. Intoarceti apoi pe cealalta parte si mai tineti 1.1/2-2 ore. Ungeti cu regularitate, adaugand si putina apa in vas daca este necesar. Scoateti cand este gata, inveliti in hartie pergamentata si lasati sa stea timp de cel puţin 30 de minute intr-un loc cald. Intre timp turnati aproximativ 250 ml de apa calduta in sucul ramas in vas amestecati bine si fierbeti in cateva clocote dupa care strecurati lichidul. Serviti preparatul cat este cald, taiat in felii potrivite, pe deasupra carora turnati sucul preparat mai inainte, asezat pe farfurii incalzite. Alaturi o salata de rosii, castraveti sau salata verde si un vinisor alb demisec dupa voia inimii.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere