Ingrediente:
400 gr de capsuni, 280 gr. de orez pt.risotto, 1 ceapa, 50 gr. unt, 12 cl de vin rosu, 1 litru de bulion de carne, 60 gr. de parmezan ras, sare de mare neiodata dupa gust, piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, gatiti ceapa in putin unt. Adaugati orezul si gatiti-l pana sa devina translucid, amestecand des. Adaugati vinul si amestecati pana cand lichidul este absorbit. Se condimenteaza cu sare si piper.
Adaugati apoi bulionul lasand sa fiarba si sa scada la foc mic. Cand este gata adaugati capsunile in risotto si amestecati bine. Adaugati unt, parmezan, piper si bulion, dacă este necesar pentru a obtine o textura perfect neteda. Serviti imediat in farfurii de supa incalzite. Mai presarati un pic de parmezan daca va place.
Pofta buna!
interesanta reteta, nu m-am gandit niciodata sa fac risotto cu capsuni!
RăspundețiȘtergere