luni, 7 mai 2012

Fráoula toúrta-Baba cu capsuni



Ingrediente 4 portii:

Pentru aluat:125 g faina,1 lingurita drojdie uscata, 125 g de zahar pudra, un varf de cutit de sare, 2 oua, 60 gr. unt topit + 20 gr. Sirop: 150 gr. de zahar pudra, 50 ml. apa, o panglica de coaja de portocala + o panglica de coaja de lamaie .
Pentru umplutura: 250 gr capsuni, 100 ml. smantana de frisca, 50 gr. de zahar pudra,sucul de la 1 lamaie.

Mod de preparare:


Amestecati faina, sarea, zaharul si drojdia intr-un castron si faceti la mijloc o gropita. Se toarna ouale batute si se framanta aluatul pana se omogenizeaza, uniform si nu se mai lipeste de maini (se poate face, de asemenea, aluatul cu mixerul la viteza mica).Acoperiti cu o carpa si lasati la odihna 30 de minute. Intre timp, pregatiti siropul: Tineti coaja de citrice 3 minute in apa fierbinte.Puneti zaharul si apa intr-o cratita si adaugati coaja de citrice dupa care dati la un foc mic timp de 10 minute.Lasati sa se raceasca dupa care scoateti coaja. Framantati apoi aluatul din nou, si incorporati untul topit, apoi  turnati intr-o forma cu inel detasabil unsa in prealabil cu restul de unt. Acoperiti cu o carpa si lasati sa creasca in timp ce incalziti cuptorul la maxim. Dati la cuptor intai la puterea maxima iar dupa 7 minute reduceti la jumatate si mai tineti inca circa 10 minute (pana ce paiul iese curat). Scoateti cand este gata si stropiti cat este calda cu siropul preparat in prealabil. Se absoarbe imediat. Repetati pana cand siropul este absorbit. Spalati bine capsunile amestecati-le cu zahar pudra din belsug si suc de lamaie. Adaugati-le in centrul Babalei turnati frisca proaspat batuta si dati la rece.



Kali Orexi! Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere