Această rețetă de cocoș gătit întreg în vin este o rețetă tradițională , ideală pentru prânzul de duminică sau masa de Crăciun.
Ingrediente: 1 cocoș întreg curășat bine, 3 cepe tocate, 1fir praz feliat rondele, 1 țelină feliată, 500 ml. vin alb, 300 ml. supă de pui, 2 foi de dafin, ulei de măasline, sare marină neiodată și piper mozaic; Pentru servire cartofi la cuptor
Mod de preparare: 1. Preîncălziți cuptorul la 180°C, (cu ventilație dacă aveți). 2. Puneți cocoșul pe masa de lucru, ungeți peste tot, condimentați cu sare și piper și dați deoparte. 3. Într-o tavă adâncă, pentru cuptor, adaugați ceapa, prazul, țelina, vinul alb, supă de pui și foile de dafin și amestecați. 4. Puneți un suport grilaj deasupra și puneți cocoșul deasupra. Acoperiți bine tava cu hârtie de copt și apoi folie de aluminiu. 5. Coaceți timp de 1 oră, apoi, descoperiți și coaceți încă 30 de minute, până capătă o culoare frumoasă. 6. Serviți cocoșul cu cartofi copți.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere