Ingrediente:
O
telina radacina cu frunze cu tot, 1 bucata praz, 2 morcovi, 1 ceapa alba,1 ardei iute,1 lingurita de
zahar, 1 anason stelat, 500 gr. de midii proaspete curatate si spalate, sare marina neiodata si piper mozaic proaspat macinat, 150 ml. vin alb sec, 1 lingurita amidon
de porumb, ceva apa;
Pentru servire:
1/2 de legatura coriandru proaspat, 1/2 legatura de patrunjel cret proaspat,1/2 legatura marar verde proaspat (toate taiate fin), 2-4 ardei iuti,1 lamaie bio taiata felii subtiri.
Mod de preparare:
Taiati telina,
prazul si morcovii in cuburi mici. Taiati marunt si
ceapa si un ardei iute. Transferati toate
legumele-inclusiv ardeiul iute- intr-o tigaie cuprinzatoare gen wok cu capac in care ati pus uleiul de
masline si anasonul! Inabusiti-le la foc mediu spre scazut un picut dupa care adaugati si zaharul. Sotati timp de 5-6 minute sau pana cand legumele
se caramelizeaza frumos, fara a se arde. In acest moment puteti adauga, frunzele de telina tocate fin dupa care midiile. Condimentati cu
sare si piper. Dupa aceasta adaugati si vinul ( lasati un pic sa se evapore alcoolul). Apoi si amidonul de porumb diluat in doua linguri de apa calduta. Se acopera cu
capacul si se lasa sa fiearba la foc mic timp de 2-3 minute pana cand midiile se deschid.
ATENTIE: Indepartati orice midie care nu se deschide singura.
Serviți cu
coriandru, patrunjel, marar, ardei iute si felii de lamaie.
Pofta buna si spor la treaba!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere