Ingrediente
- 500 gr. carne de porc (pulpa) taiata cuburi ;
- 5 tulpini mari de Apio-sau un buchet destul de mare de frunze telina;
- 2 cepe tocate fin;
- 2 legaturi de ceapa verde;
- ulei de masline extravirgin cat este necesar;
- 350 gr. frunze baby spanac taiate sau frunze de salata letuce din aceia cu frunze alungite;
- 1/2 cana patrunjel taiat si la fel de marar si la fel de menta;
- 1/2 radacina medie de telina;
- 5 cani mari cu apa; si daca aveti ceva zeama de carne; optional un paharel de vin alb sec pentru stigerea dupa perpelirea carnii;
- sare si piper cat este necesar, cateva cuisoare si o frunza de dafin;
- 1 lingurita chimion pudra;
- 3 oua;
- optional pentru sosul avgolemono o lingurita tahini (Tahini ajută la inmuierea mai buna a sosului, dand in acelasi timp un gust unic;
- optional un cub de bulion daca nu aveti zeama proaspata de carne
- 1/2 cană (125 ml) suc de lamaie proaspat stors; si coaja rasa de la o lamaie Bio;cateva felii de lamaie pentru servit;
- optional pentru servire orez fiert;
Mod de preparare
Puneti o cratita maricica cu fund dublu la incalzit cu 3-4
linguri de ulei de masline. Adaufgati piper boabe, cateva cuisoare si o frunza
de dafin maruntita sa se deschida la caldura. Adaugati carnea in cratita si
perpeliti bine pe toate partile 3-4
minute, pana se coloreaza pe toate partile.Puteti stinge cun paharel de vin alb inainte de a pune apa. Adaugati apa si zeama de carne cat sa acopere bine carnea.Adaugati optional cubul de bulion,
dupa care chimenul. Lasati la foc mediu si fierbeti o ora sau pana carne se
inmoaie (atentie daca lichidul scade prea mult completati cu apa calduta). In acest timp pregatiti restul ingredientelor. Se taie ceapa verde dar
si cea uscata cat mai marunt. Se taie
mararul, menta si patrunjelul . Se
maruntesc tulpinile de Apio si se taie cubulete radacina de telina. Cand carnea
s-a inmuiat suficient adaugati in cratita cubuletele de telina lasati sa dea in
cateva clocote dupa care tulpinile de Apio si ceapa. Iarasi lasati sa dea in
cateva clocote dupa care adaugati mararul, patrunjelul si menta. Acoperiti cu un capac si fierbeti timp de inca 10-15
minute. Acum puteti adauga si baby spanacul si mai fierbeti 5 minute. Cand este aproape gata, pregatiti sosul
avgolemono, intr-un castron prin baterea
energica a galbenusurilor de ou, adaugand apoi treptat ceva sare, piper, coaja
de lamaie si sucul de lamaie pana se combina complet. In acest moment, puteti
adauga daca vreti si tahini. Acest lucru este opțional. Adaugati o mana de
marar si amestecati.
Adaugati un
polonic de zeama fierbinte din cratita
in castronul cu sosul avgolemono continuand amestecarea. Luati cratita de
pe foc si adaugati sosul avgolemono
usurel nu tot o data. Se amesteca usor.
Pentru servire puneti in castroane si
felii de lamaie si daca vreti alaturi orez fiert.
Kali Orexi! Pofta
buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere