Ingrediente: 400 gr. miez de dovlecei, sare marină neiodată, piper alb proaspăt măcinat, o ceapă albă, 2 căței de usturoi, 50 de ml. ulei de măsline extravirgin, ulei de prăjit cât este necesar, 100 gr. semințe de pin prăjite ușor, 500 gr. dovleeci tăiați rondele subțiri și ținuți cu sare, ca să-și lase zeama, pentru două persoane-150 gr. paste scurte, 100 gr. pecorino sau parmezan ras.
Mod de preparare: Puneți miezul dovleceilor împreună cu usturoiul, ceapa, sarea și piperul într-un mixer, iar în timp ce acesta lucrează,
adaugați uleiul încet (cca 50 de ml.). Prăjiți semințele de pin, într-o tigaie mică după care prăjiți
și dovleceii rondele scurși bine într-o altă tigaie cu puțin ulei de prăjit. Puneti pastele în multă apă cu sare și fierbeți-le al dente,
lăsând puțină apă de gătit deoparte.
Într-un castron mare, combinați pastele, crema de dovlecei, semințele de pin prăjite și dovleceii prăjiți și niște pecorino sau parmezan ras.
Serviți imediat preparatul.
Spor la treabă și poftă bună.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere