Varza
este una dintre cele mai importante legume din dieta mediteraneană, iar
rețetele de varză abundă. Este o legumă care definește iarna, în cea mai mare
parte. Este surprinzător de versatilă, apărând în rețetele vibrante de salate
grecești, mai ales pe vreme rece, supe, preparate fierte cu carne – în special
carne de porc – cu fasole, în plăcinte și nu numai. Dar să o coacem, până când
frunzele îi sunt carbonizate și afumate și apoi să adaugi semințe de rodie, ulei de măsline grecesc extravirgin și ierburi, ei bine, este divin! Varză Prăjită Cu rodie și ierburi
Ingrediente: o varză verde medie, 6 linguri ulei de
măsline extravirgin grecesc, sare marină neiodată-afumată, după gust, piper negru
măcinat după gust, o crenguță de
rozmarin proaspăt, mărarverde, oțet balsamic după gust, sâmburii de la o rodie, coaja rasă de la o
lămâie bio.
Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul. Tăiați varza în felii mari. Puneți feliile de varză într-un castron și amestecați ușor cu 4 linguri de ulei de măsline, sare și piper. Transferați într-o cratiță puțin adâncă, puneți la cuptor și coaceți timp de 15 până la 20 de minute, până când varza este moale și marginile crocante și carbonizate. Scoateți și răciți pentru câteva minute. Între timp, tocați fin ierburile și pregătiți dressingul: într-un castron mic, amestecați 2 linguri de oțet balsamic, 2 linguri de ulei de măsline, un praf de sare și un praf de piper negru, până se omogenizează. Transferați varza într-un bol sau pe un platou de servire. Puneți pe deasupra semințele de rodie. Stropiți varza și semințele de rodie cu dressingul făcut și radeți deasupra coaja de lămâie. Stropiți cu ierburi tocate mărunt pentru a termina și cu rozmarin proaspăt pentru a ornat.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere