vineri, 22 august 2025

Πατάτα με μελιτζάνα στο φούρνο- Patátes me melitzána sto foúrno- Cartofi cu vinete la cuptor

Patátes me melitzána sto foúrno- Cartofi cu vinete la cuptor
Pentru această rețetă de Cartofi cu vinete la cuptor folosim următoarele

Ingrediente: 6-7 cartofi, 2 vinete medii, 1 ceapă albă, 3 căței de usturoi, 3-4 morcovi mai micuți, 1 ardei, 100 de grame de brânză tare, 1 conservă de roșii din conservă (sau 4 roșii + 150 ml de apă), busuioc uscat după gust, sare marină neiodată, piper – după gust, scorțișoară, nucșoară.

Mod de preparare: Spălați vinetele, tăiați-le în rondele sau felii, puneți-le cu apă într-u castron, dați-le cu sare și lăsați-le să stea 15 minute. Apoi scurgeți apa, presați și uscați vinetele și prăjiți-le în ulei vegetal pe ambele părți. Puneți vinetele prăjite pe hârtie absorbantă ca să îndepărtați excesul de ulei. Curățați cartofii, tăiați-i felii. Fierbeți cartofii timp de 5 minute, scoateți-i și lăsați-i să se răcească. Tocați mărunt ceapa, morcovii, ardeiul și usturoiul și înăbușiți-le în ulei vegetal până se rumenesc. Adăugați roșile și fierbeți la foc mic timp de 5 minute, adăugați sare, piper, busuioc, scorțișoară și nucșoară. Într timp dați brânza pe răzătoare. Într-o tavă de copt, puneți puțin sos de roșii după care puneți alternativ vinetele și cartofii. Turnați peste sosul de roșii rămas și presărați cu brânză. Dați vasul la cuptorul preîncălzit la 180-200 gr. C. pentru aproximativ 30 -45 de minute în funție de cuptor. Serviți fierbinte cu puțin tzatziki alături.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere