Ingrediente: 2-3 spinări de pui, 4 cepe albe tocate mărunt, 3 fire ceapă verde, 2 ardei grai două culori+1 ardei Kapia, 2 morcovi tăiați cubulețe, 1 rădăcină de pătrunjel tăiată cubulețe, 1/2 țelină tăiată cubulețe, 500 gr. ciuperci pleurotus proaspete, câtevă frunze țelină mărunțite, ceva cimbru proaspăt mărunțit, un pic de pătrunjel verde, 1 frunză de dafin, 2-3 căței de usturoi tăiați mărunt, ulei de măsline cât este necesar pentru înăbușire, sare și piper după gust, opțional ceva ardei iute dacă vă place, 3 gălbenușuri bătute energic, 2-3 linguri de smântână.
care adăugați pe rând făra să opriți înăbușirea: morcovul, rădăcina de pătrunjel și țelina, apoi ardeiul, iar spre sfârșit usturoiul (atenție a nu se arde) După această etapă adăugați foiaia de dafin și ciupercile tăiate fâșii ca sa imite bucățile de burtă ( atenție la pregătire și spalare tăiați bucățile tari de la codițe). Continuați înăbușirea până când ciupercile și-au lăsat toata zeama și aceasta s-a evaporat în mare parte. Asezonați cu sare si piper și adăugați cimbrul și frunzele de țelină. Stingeți cu 2-3 l. de apă călduță și lăsați să fiarbă aproximativ 20 minute cât să se facă toate ingredientele. Când este gata opriți focul și lasați-o să se răcoreasca ca să o puteți drege cu amestecul de ou+smântână (ca să nu se taie, acesta trebuie temperat la căldură prin adăugarea a câteva polonice din ciorba fierbinte ). Acum puteți adăuga și frunzele de pătrunjel pentru decorare. După această operațiune nu se mai pune pe foc, gălbenușurile se vor găti de la căldura ei. Când o serviți o puteți acri cu zeamă de lămâie sau oțet.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere