Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg. fileuri dezosate de cod, sare marină neiodată și piper
negru după gust, 1 linguriță de
oregano uscat; Pentru sosul de
roșii: ¼ cană ulei de
măsline extravirgin, 1 ceapă mare albă tăiată în rondele, 4 căței de
usturoi zdrobiți cu latul cuțitului, 4-5 roșii mari cărnoase sau 2 cutii roșii in conservă, sare marină neiodată și piper
negru după gust, un vârf de cuțit fugi de ardei iute sau un pic de boia afumată iute, 2 lingurițe de
oregano uscat, ½-1 linguriță miere de cimbru, 10-15 măsline Kalamata tăiate rondele, pătrunjel proaspăt
tocat fin.
Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la maxim sau la 200 ° C.,
Pentru prepararea sosului: Se gătește mai întâi ceapa cu uleiul de măsline la foc
mediu până la mic pâna se înmoaie fără să o ardem.Se adaugă apoi usturoiul și se amestecă un pic. Se adaugă apoi piureul de roșii, sarea, piperul, fulgii de ardei
roșu (boia), mierea și oregano. Se fierbe sosul timp de 15 minute sau până se
îngroașă. Se condimentează peștele cu sare, piper și oregano. Într-o tigaie mare cuprinzătoare, se toarnă jumătate din sos pe fund. Se pun fileurile de pește condimentate peste sos și se toarnă apoi
sosul de roșii rămas peste pește. Deasupra se pun masline feliate. Se dă la cuptor timp de 30-40 de minute sau până când
peștele este făcut ușor. Se servește cu pâine prăjită.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere