Aceasta este o salată de vară încărcată cu arome mediteraneene și gata în 10 minute, cu fasole verde/galbenă. Este crocantă, revigorantă și este însoțită de roșii, feta, smochine și nuci. Ora de vară pe o farfurie!
Cam ce este în această salată de fasole verde?
Iată ce am folosit eu. Dar desigur, vă puteți simți liberi să
înlocuiți oricare dintre aceste ingrediente cu preferatele voastre.
- fasole verde/galbenă/mov proaspătă
- roșii Chery
- smochine uscate
- ceapă roșie
- măsline kalamata
- brânză feta
- nuci prăjite
- ardei gras
- mentă proaspată sau
mărar, pătrunjel sau busuioc - ulei de masline extravirgin
- cremă de oțet balsamic
- miere
- usturoi
Se poate face această salată înainte?
Da. Pentru a o face înainte, fierbeți fasolea și apoi i scurgeți-o. Dați la frigider într-un recipient etanș și răciți până la utilizare. Se va păstra proaspătă 4-5 zile. La fel sosul păstrați-l într-un borcan
la frigider. Pregătiți ingredientele rămase și păstrați-le într-un
recipient. Când este gata de servit, asamblați salata și adăugați
dressingul. Aruncați și serviți!
Ingrediente: 1/2
kg fasole curățată, o mână de roșii
cherry sau eventual struguri taiate la jumătate, 1/2de ceapă
roșie mică, tocată fin, 10-15 măsline
Kalamata tăiate la jumătate, brânză feta după
gust și sfărâmată, 5 smochine uscate tăiate
felii subțiri, opțional 1/4 cană
de nuci prăjite tocate, 1/2 de ardei
gras feliat subțire, 2 linguri de mentă
proaspătă tocată mărunt; Pentru sos: 3 linguri cremă oțet
balsamic, ¼ cană ulei de
măsline extravirgin cu mirodenii în el, 1 lingura miere cimbru, 2 căței de
usturoi teșiți cu latul cuțitului, sare marină neiodată și piper după
gust.
Mod de preparare: Inr-o oală aduceți la fierbere apă cu puțină sare.
Adăugați fasolea și fierbeți-o timp de 7-8 minute sau până când este fragedă, dar
încă crocantă. Scurgeți-o și așezați-o într-un bol cu apă cu gheață, pentru a împiedica să se mai gătească și o va ajuta să
își păstreze culoarea. Se scurge apoi și se usucă cu prosoape de hârtie. Preparare sos: Combinați toate ingredientele într-un bol și amestecați-le
împreună. Dați deoparte. Asamblarea salatei:
Combinați toate ingredientele salatei într-un bol mare. Adaugați sosul și amestecați. Transferați pe un platou sau intr-un bol de salată și serviți.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere