Nu este o exagerare să spunem că sardinele sunt o mină de
aur nutritivă. Sunt una dintre cele mai bune surse de acizi grași Omega-3,
vitamina D, calciu și fosfor, vitamina B12, seleniu (trebuie să continui? Ok!)
Și conțin o cantitate mare de proteine.
În plus, sardinele sunt o alegere sigură, de consumat, în ceea
ce privește contaminarea, deoarece conțin mai puțin mercur și alte metale grele decât peștele
mai mare, deoarece se află în partea de jos a lanțului alimentar marin.
Σαρδέλες Παντρεμένες ( Sardinele căsătorite). Știți că și
sardinele se căsătoresc? Chiar așa! Tot timpul. E adevărat însă că în bucătăria
mea, când fac această rețetă tradițională numită Σαρδέλες Παντρεμένες. Se
numește așa, deoarece fiecare file de sardină are nevoie de un alt file de
aceiași dimensiune pentru a pentru a cuprinde umplutura. De faft această rețetă este cunoscută sub numele de Μεσογειακές ψητές γεμιστές σαρδέλες-Mesogeiakés psités gemistés sardéles. Sardine umplute la cuptor (numite sardine căsătorite în Grecia). Făcută cu acei acei pești mici care par umili, dar sunt perfecțiune pură. Simplitatea rețetei constă atât în ingrediente, cât și în aroma finală care este vedeta. Această rețetă este pentru cei care nu sunt fani mari ai sardinei, dar vor totuți să le ofere o șansă acestora. Umplutura are un gust îndrăzneț de pește, astfel încât gustul de sardină nu este prea copleșitor.
Există desigur variații delicioase în toată Grecia, mai ales
în materie de umplutură. Totuși, pentru această postare, am preferat o
umplutură ușoară cu ingrediente pe care, cel mai probabil, le aveți deja
disponibile în cămară. Tot ce trebuie să faci este să găsești sardinele. Bonusul pentru rețetă: într-adevăr nu este nevoie de mult pentru a le pune la punct și este gata de servit în 30 de minute.Vă
garantez că sunt delicioase. Dar să trecem la rețetă.
Ingrediente:500 gr.
sardine proaspete, de preferință curățate, 2-3 căței de
usturoi tocați mărunt, 1 roșie mare,1 ardei gras
tocat fin, 2 fire de ceapă verde doar partea albă tocată fin, oregano/pătrunjel tocat
fin, 4 linguri ulei de măsline pentru uns; Pentru dressing: 30 gr.muștar, 1/2 linguriță miere de cimbru, 1/2 cană 100 gr.
ulei de măsline extravirgin,coaja rasă și sucul de la o lămâie, sare marină neiodată și piper
negru proaspăt măcinat după gust, fulgi de ardei
iute;Pentru servit : Oregano și pătrunjel proaspete tocate mărunt, suc de lămâie sau
felii (opțional)
Mod de preparare: Preîncălziți
cuptorul la 180 ° C. dați roșia pe răzătoarea mare. Acum aveți varianta să adăgați un pic de pesmet ca sa ia din zeamă sau strecurați printr-n tifon ca să vă rămână doar pulpa. Într-un bol mic,
adăugați usturoiul, ceapa de primăvară, ardeiul gras, pătrunjelul, un pic de coajă rasă de lămâie și de suc și
apoi pulpa de roșie. Condimentați cu sare și piper și folosind o lingură amestecați bine.
Într-un alt bol mic
adăugați sucul de lămâie, coaja rasă, mierea, muștarul și fulgii de ardei iute și amestecați ușor. Apoi adăugați uleiul de măsline foarte ușor amestecând în continuare.
Condimentați cu sare și piper. Dacă vi se pare sosul prea gros adăugați apă. Curățați sardinele
(sau în mod ideal cumpărați-le deja curățate). Peștele înainte de preparare trebuie să fie bine spălat și uscat cu prosoape de hârtie. De preferat să vi le facă fileuri la magazin. Dacă nu îndepărtați dvs.intestinele, capul
și coloana vertebrală și făceți-le varianta fluture. Așezați fleurile cu pielea în sus, pe un blat de lemn, condimentați-le cu sare și piper și ungeți-le cu ulei de măsline. Apoi transferați pe un grătar pus peste tava de copt, cu pielea în jos. Stropiți cu puțin ulei de măsline și folosiți o pensulă (sau mâinile)
pentru a le unge integral. și adăugați apoi oregano/pătrunjel. Condimentați cu sare și piper proaspăt măcinat și pe această parte. Dupa aceasta gătiți pentru 8-10
minute sau până sunt făcute. Scoateți din cuptor. Folosiți o lingură
ca să puneți umplutura de legume peste o sardină după care acoperiți-o cu alta. Alegeți sardine de dimensiuni egale, astfel încât umplutura
să fie mai bine închisă între ele. Așezați-le așa pe rând pe platoul de servit și turnați apoi amestecul de ulei
de de măsline peste ele.
Pentru servit: preparatul se serveste
fierbinte. Se presară cu oregano, pătrunjel și / sau suc de lămâie
și se ornează cu felii de lămâie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere