Ingrediente: 200 gr. paste scurte pentru 2 persoane, 3
linguri ulei de măsline extravirgin, 3 caței de usturoi feliați fin, 3 dovlecei
medii curățați de coajă și cu semințele scoase,tăiați in cuburi/rondele mici,
1 cană suc de roșii cam din 6 roșii potrivite la mărime, o
lingură pastă de tomateosul rapid de roșii, 1 lingură de parmezan proaspăt ras
(opțional), 1 cană frunze de busuioc și 1 cană frunze mentă rupte în bucăți, opțional un ardei iute fără semințe,
sare marină neiodată, și piper după gust.
Mod de preparare: Pregătiți apa pentru fiert pastele, apoi adăugați sare. După
ce a dat în clocot din nou, adăugați pastele și fierbeți cu aproximativ un minut mai puțin decât este dat pe pachet. Rezervați 1 cană din
lichidul in care au fiert pastele și restul scurgeți.
În timp ce pastele se fierb, încălziți uleiul de măsline
într-o tigaie sau un wok larg. Adăugați usturoiul tăiat felii și căliți ușor
la foc mediu-înalt până începe să se coloreze, fără să se ardă. Adăugați dovleceii și sotați
până când încep să se înmoaie și să coloreze.
Adăugați sosul de roșii. Dacă tigaia pare puțin uscată,
adăugați apă din vasul de paste, începând cu ¼ cană. Chiar înainte de a face pastele, adăugați brânza rasă la tigaia cu dovlecel. amestecați bine și gătiți timp de încă un minut. Adăugați sare și piper după gust.
Adăugați busuiocul și menta în sos, eventual ardeiul iute, amestecați, apoi
adăugați și pastele. Se gătește încă 1 minut sau maxim 2
, adăugând apa rezervată, dacă este nevoie. E gata! Se servește cu brânză suplimentară, dacă doriți.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere