luni, 7 octombrie 2019

Ciorbă de toamnă a la Papagheorghiu


Dacă tot a venit toamna și ne-am apucat de murături, cu ce mi-a rămas de acolo, dar și cu cea mai rămas prin grădină am făcut rapid o ciorbă gustoasă la care am adăugat tarhon proaspăt că încă mai este.

Ingrediente:

5 fire de ceapă verde și unul de praz, 3-4 morcovi mai micuți, o radacină  de pătrunjel și una de păstârnac, o bucată de țelină inclusiv frunzele, un dovlecel, un ardei gras, un cartof, câteva roșii chery, 4-5 tulpini de sfecla rosie inclusiv frunzele, ceva tarhon după gust, sare marină neiodată și piper, un ou bătut cu puțină smântână și un pic de zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Spălați și curățati bine toate legumele. Tăiati cubulețe morcovii, dovlecelul, cartoful, ardeiul, pătrunjelul, țelina și păstârnacul. La fel procedați cu ceapa și prazul. Tulpinile de sfeclă inclusiv frunzele se toacă și ele mărunt. Legumele (mai puțin cartoful,ardeiul și dovlecelul, tulpinile de sfeclă) astfel pregătite le fierbeți în apă, până se înmoaie binișor după care puteți adăuga ardeiul, cartoful și  dovlecelul dar și  tulpinile  de sfeclă. le mai dați în câteva clocote după care  adăuăgati rosiile și frunzele de țelină mărunțite. La sfârșit când toate sunt bine fierte se adaugă tarhonul dupa care se condimentează cu sare și piper, iar după se drege cu un ou bătut cu puțină smântână și un pic de zeamă de lămâie. Atenție câtă apă puneți deoarece această ciorbă trebuie să fie deasă.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere