joi, 26 septembrie 2019

Fileu de pește alb la cuptor cu sos de lămâie a la Papagheorghiu

Astăzi vă voi oferi o rețetă pentru o cină fantastică cu rezolvare rapidă - pește copt într-un sos de cremă de lămâie, totul făcut într-o singură tigaie! Această rețetă este bună de folosit pentru majoritatea peștilor, dar este deosebit de grozavă pentru fileurile de pește alb. Special la această rețetă este acest sos alb cremos de lămâie, care se face în aceeași tigaie în timp ce peștele se coace. Este un sos simplu, care are un gust impresionant, deoarece când peștele se coace sucurile din acesta se amestecă cu sosul de lămâie. Ce să folosiți? Dacă nu găsiți fileuri de butterfish puteți lua orice fileu de pește de aproximativ 1,5-2 cm grosime, este răspunsul. Dar atenție dacă utilizați pește congelat și dezghețat, uscați-l cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta cât mai mult din excesul de apă. Sosul probabil ca va fi puțin mai subțire in acest caz, deoarece peștele congelat pierde mult mai mult lichid decât cel proaspăt. Acest sos nu trebuie să vă iasă deosebit de gros, el trebuie să fie un sos ușor și cremos. Consistența reală a sosului va diferi în funcție de peștele pe care îl utilizați - peștii diferiți pierd cantități diferite de apă în timp ce sunt copți. Dacă doriți cu adevărat să îngroșați sosul, scoateți peștele din vasul de copt și întoarceți-l la cuptor pentru câteva minute. Fără pește, sosul se va îngroșa rapid, așa că aveți grijă!


Ingrediente:

4 bucăți de 150- 180 gr. , file de pește alb – sau orice file de pește alb, cu grosimea de aproximativ 1.5-2 cm și fără piele și fără os. Cu cât va fi mai gros fileul de pește, cu atât va dura mai mult pentru a se coace, ceea ce va îngroșa prea mult sosul, așa că va trebui să-l subțiați cu un strop de apă, 1 legătură ceapă verde tăiată fin sau câteva cepe shalot tăiate tot așa fin, 1 linguriță muștar de Dijon – ca să îngroșăm sosul și să dăm un gust bun, 1 - 2 căței de usturoi, tocați mărunt, 300 ml. smântână lichidă de gătit, pentru a vă ajuta la consistența sosului (Se poate folosi si lapte condensat), 50 gr. unt nesărat și un pic de ulei de măsline, zeama de la ½ lămâie și coaja rasă, sare marină neiodată și piper verde proaspăt măcinat, 3 crenguțe de cimbru proaspăt, 1 ardei iute mai micuț tăiat fin, 1 pahar de vin cu apă la temperatura camerei, pătrunjel proaspăt, ceapă verde tocată mărunt și felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la maxim. Puneți fileurile de pește facute fluture, într-un vas mai măricel și termorezistent. Presărați-le pe ambele părți cu sare și piper. Adăugați uleiul și untul într-o tigaie mare și topiți untul la foc mediu. Adăugați ceapa în tigaie atunci și sotați ușor. Se adaugă apoi cimbrul proaspăt și ardeiul iute, apoi se condimentează cu sare și piper după gust. Continuați încă 1 minut. Luați de pe foc și adăugați, smântâna, usturoiul, muștarul, sucul de lămâie, coaja de lămâie și amestecati-le, adăgând și apă. Puneți la loc la foc si dați în clocot. Presărați peste fileurile de pește ceapa și turnați apoi sosul pe desupra. Dați la cuptor și coaceți 10-12 minute, sau până când peștele este gătit. Scoateți din cuptor și transferați peștele în farfurii de servire, garnisiți cu pătrunjel, ceapă verde tocată mărunt și felii de lămâie. 


Spor la trabă și poftă bună!











0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere