joi, 14 mai 2015

Pui cu smochine proaspete, rucola si branza cu mucegai-Κοτόπουλο με φρέσκα σύκα, ροκφόρ και ρόκα

O salata light, usor de preparat, prezentabila si cu un gust minunat.

Ingrediente:
 
A. Ceva frunze de rucola proaspete (puteti sa folositi cu incredere si frunze de papadie-dar sunt mai amare), 8 smochine proaspete  decojite si taiate in sferturi, 200 gr. branza cu mucegai maruntita cu furculita, 2 fileuri de pui.
B. Pentru sos: 50 ml. otet balsamic, 200 ml. ulei de masline extravirgin, 50. gr. miere de cimbru, 50 gr. mustar, sare marina neiodata si piper alb proaspat macinat, 1/2 ceasca supa de pui sau 1/2 ceasca vin alb sec (de preferat).
 


Mod de preparare:

Bateti cu ciocanul de snitele usor fileurile. Apoi rumeniti-le  pe ambele parti pana se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei sau unt topit. cand sunt rumenite usoradăugati un pic de supa de pui sau vin alb si continuati inca un pic fierberea sa se patrunda, aprox. 8-9 minute. Puteti trece acum la prepararea sosului. Amestecati cu telul energic toate componetele pana la omogenizare. Pregatiti un platou pe care asezati frumos fileurile, acoperindu-le apoi cu frunze rucola/papadie,felii de smochine si branza. Dupa aceasta stropiti din abundenta cu sosul deja facut. puteti servi cu o garnitura de cartofi prajiti- Patàtes Tiganitès.


Kali Orexi!Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere