joi, 14 mai 2015

Pizza cu spanac si bacon-Pítsa me spanáki béikon

Astazi o reteta diferita de pizza  cu spanac si slanina pentru toti cei care iubesc legumele. Delicios!

Ingrediente:


A. Pentru aluat: 2 cani de faina , 1/4 ceasca de ulei masline extravirgin, 1 lingurita drojdie uscata, 2/3 ceasca apa calduta, 1/2 lingurita de zahar, 1 varf de cutit sare marina neiodata
B. Pentru umplutura: 6 linguri sos de rosii pentru pizza, 400 gr. mozzarella, 200gr.  bacon afumat, 500 gr. spanac sotat  cu 5 fire de ceapa verde si doua de usturoi verde, cateva frunze proaspete de busuioc
4 linguri de ulei de masline.


Mod de preparare:


Se amestecă drojdia si zaharul in apa calda si se lasa sa stea pana cand bulele ies la suprafata. Cu telul amestecati faina si ulei de masline peste care puneti amestecul de drojdie  aproximativ 8 minute, pana cand aluatul devine neted si elastic. Acoperiti cu un  prosop umed si  lasati sa creasca aproximativ 30 minute intr-un loc cald. Apoi treceti  la framantat dupa care puteti diviza in parti egale. Lasati din nou la odihna intr-un loc cald (acoperit cu un prosop). Porniti cuptorul si preancalzirti la 180 gr. C. Inabusiti scurt ceapa si spanacul cu doua linguri de ulei de masline. Aranjati cele doua bucati de aluat roluit in prealabil una langa alta  intr-o tava dreptunghiulara. Periati cu jumatate din cantitatea de ulei. Imprastiati cu o lingura  sosul de  rosii, Tăiați mozzarella in felii si asezati-o pe deasupra. Adaugati spanacul sotat si apoi uniform feliile de bacon. dati la cuptor si  coaceti timp de 30-40 minute pana se rumeneste frumos baza.


Kali Orexi!Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere