joi, 14 mai 2015

Placinta cu dovleac si iaurt-Kolokótes - kolokythópita me giaoúrti

Daca dovleacul este dulce iese o combinatie incredibila iar impreuna cu iaurtul are o savoare deosebita.

Ingrediente:


 
A. pentru aluat: 400 gr. faina , 150 ml.ulei de masline tinut un picut la rece in frigider, 100 ml. de apa rece cu gheata,

B. pentru umplutura: 300 gr. dovleac taiat in cuburi mici, 100 gr. seminte floare decojite sau amestec de mai multe feluri de seminte, 1 ceapa tocata marunt, 70 g. stafide inmuiate in rom, 300 ml. de supa de legume sau de pui, 1/2 buchet de menta  tocata fin, 1/2 lingurita scortisoara, 0.3 kg. zahar, sare marina neiodata si piper proaspat macinat, 20 ml. ulei de masline extravirgin
C. pentru sos: 200 gr. iaurt grecesc, 1/2 catel de usturoi, 50 gr. ghimbir, 10 ml apa, 4 linguri miere,sare marina neiodata si piper proaspat macinat.

Instructiuni:

 
Intr-o tigaie mare gatiti la foc mediu ceapa cu uleiul de masline pentru 3-4 minute. Pentru umplutura: Adaugati dovleacul, scortisoara si semintele si sotati pentru inca 1 minut. Se toarna apoi supa si stafidele si se fierbe pana cand lichidul se evapora din tigaie, amestecand periodic. Eliminați de pe foc si adaugati zahar, sare, piper si menta. Pentru aluat: Intr-un castron se amestecă  faina cu uleiul de masline racit in prealabil. Adaugati apa si  amestecati pana cand se formeaza aluatul. In cazul in care aluatul se lipeste de maini, adaugati un pic mai mult de faina. Dacă aluatul este prea uscat, se adauga putina apa. Framantati cat mai putin posibil. Permiteti  aluatului sa stea timp de cel putin o ora la rece. Cand il scoateti din frigider il impartiti in bile de 100 gr. Rulati doua foi cu un sucitor si faceti 2 foi rotunde de  8-10 cm. puneti una dintre ele pe fundul tavii de gatit. Umpleti cu amestecul de dovleac si asezati a doua foaie deasupra.Indoiti marginile spre interior.Coaceti in cuptorul preancalzit la 180 gr.C timp de 20 minute.Pentru sos: Se amesteca toate ingredientele intr-un blender  timp de 2 minute dupa care se trece prin sita sosul  si se toarna peste bucatile pregatite pt. servit.


Kali Orexi! Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere