Ingrediente:
300g vinete coapte, 4 rosii carnoase taiate in cubulete, 300 gr mozarella taiata cubulete, 100 gr.parmezan ras , 1/2 ceasca ulei de masline extravirgin, pt. aluat:400g faina de patiserie, 200g unt, 1 ou,sare si piper dupa gust, o lingurita zahar,1/4 ceasca de apa rece (se poate depasi 1/4 de ceasca de apa daca aluatul nu este suficient de elastic), busuioc sau oregano
Mod de preparare:
Intr-un castron sau pe masa presarati faina, faceti o gropita in centru, puneti galbenusul de ou. Adaugati untul taiat felii subtiri sarea si zaharul. Framantati aluatul, intindeti-l cu sucitorul si cand este batos tapetati o forma de tarta cu acest aluat, presand putin marginile si presarati-l cu parmezan. Puteti pune o hartie de copt sub alua(este bine ca inainte de a pune parmezan sa coaceti putin aluatul, pentru a fi mai ferm; in acest fel sosul de la rosii nu va intra in aluat- daca alegeti aceasta optiune, puteti pune deasupra aluatului niste boabe de fasole/ graunte, astfel aluatul va fi mai ferm si nu se va umfla. Aluatul se inteapa cu furculita). Puneti jumatate din cantitatea de vinete, jumatate din cantitate de rosii si jumatate din mozarella. Sarati, piperati, apoi adugati restul legumelor si mozarellei.Presarati deasupra restul de parmezan ras. Presarati cu ulei de masline si busuioc sau oregano maruntit. Coaceti 20 min in cuptorul bine incalzit dupa care dat la 1/2. Se serveste calda.
Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere