Ingrediente:
Pt chiftele: 1kg carne miel tocata,2 cepe mari rosii taiate marunt,2 oua, o legatura menta maruntita, o legatura de patrunjel tocat, coaja rasa de la o lamaie medie, 1/2 lingurita chimen pudra,5-6 catei usturoi, sare si piper negru macinat dupa gust, 1/2 nucsoara rasa, 1 lingurita scortisoara pudra.
Pt sosul de iaurt cu lamaie: 200ml iaurt oaie +bivolita, 1/2 legatura menta maruntita, zeama de la 1/2 lamaie medie, 4-5 catei usturoi zdrobiti bine,1 lingurita zahar brun.
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele intr-un castron de lucru si amestecati bine.Faceti chiftele micute spre medii. Lasati la frigider 1 ora pentru a intra toate mirosurile in carne. Prajiti chiftelele intr-o tigaie cu ulei bine incins sau la gratar.
Pt sos: se amesteca toate ingredientele intr-un vas sau cu blenderul.Se lasa un pic la frigider sa se intepatrunda gusturile.
Se servesc chiftelele impreuna cu sosul si cu cartofi prajiti.
Pofta buna.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere