sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Desert de ricotta cu apa de trandafiri (desert din Cipru)

Ingrediente:
500 gr. ricotta (se poate si branza proaspata de vaci), 500 gr smantana dulce sau iaurt tare ca in Grecia, 1/2 pahar de apa mare cu zahar brun, 3/4 ceasca de cafea cu apa de trandafiri (se gaseste in magazinele arabesti), scortisoara, zahar vanilat, 1/2 pahar de stafide, 2 linguri miere, 1pachet foi de placinta.

Mod de preparare:
Se amesteca bine branza cu smantana (sau iaurtul de pinde ce folosim), se adauga zaharul , zaharul vanilat, stafidele si apa de trandafiri si se continua mestecatul pana ce s-a omogenizat totul. Se da la frigider 45 minute pana se intareste compozitia. In acest timp se intind intr-o tava foile de placinte unse fiecare cu unt topit sau ulei de masline, se dau la cuptorul bine incalzit pana se maronesc. se scot se lasa sa se raceasca si se maruntesc intr-un vas. In vasul in care vom servi punem la fund un pat de foi maruntite rasturnam compozitia de branza, punem un alt strat de foi macinate. deasupra punem jumatati de nuca, presaram scortisoara si punem mierea.

Nota: in Cipru se foloseste branza Anari iar prajitura se numeste Anarocrema

Kali Orexi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere