joi, 28 noiembrie 2024

Supă cremă de gutui

Ingrediente: Pentru 4 porții- 500 gr. gutui tăiate cuburi, 1 ceapă albă marunțită, 1 cartof tăiat cuburi, 1/5 țelină tăiată cuburi, 1 măr tăiat cuburi, 1 pahar vin alb, 700 ml. apă sau bulion de carne, 100 gr. zahăr brun, 1/2 linguriță praf ghimbir, 1/2 linguriță scorțișoară, sare marină neiodată după gust, pătrunjel creț tocat mărunt pentru a decora, piper alb proaspăt măcinat, unt cât este necesar,100 ml. smântână  pentru servit.

Mod de preparare: Înăbușiți  ceapa în unt, adăugând gutuile, țelina, mărul, cartoful și praful de ghimbir. Deglaze cu vin. Se adaugă bulionul sau apa şi se fierbe timp de 30-40 de minute. Se amestecă supa. Mixați ca să faceți cremă. Încorporați aproximativ jumătate din cremă, ajustați condimentarea, adăugând  scorțișoară, sare marină neiodată după gust, piper alb proaspăt măcinat. Se toarnă supa în boluri fierbinți și se presară cu pătrunjel creț tocat mărunt pentru a decora

.

Pregătirea în avans: Această supă poate fi preparată cu o zi înainte și depozitată în frigider într-un recipient acoperit. Se încălzește chiar înainte de servire și se adaugă smântâna.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere