Vă prezint o rețetă ușoară pentru a pregăti cea mai delicioasă masă din carne Ras al-Asfoor.
Ingrediente: 300 gr. carne de miel, tăiată în cuburi mici. 50 gr. de unt, 5 căței de usturoi zdrobiți, piper negru și sare marină neiodată după gust, o lingură de suc de lămâie, 2 ardei roșii dulci, tocați mărunt, 1 1/2 lingură coriandru pisat, 2 linguri sos de rodii, 2 linguri de ulei de măsline.
Ingrediente pentru decor: 1 lingură din fiecare: ceapă verde feliată, caju și nuci de pin prăjite+ 2 linguri de susan prăjit.
Mod de preparare: Puneți jumatate din cantitatea de ulei și
unt într-o tigaie pe aragaz. Apoi adaugați carnea și amestecați până pierde puțin din sucul ei. Condimentați cu piper negru și sare și lăsați două minute la
foc iute. Scoateți carnea din tigaie și adăugați uleiul și untul
rămas în aceeași tigaie. Apoi înăbușiți usturoiul în el timp de un minut, adăugând
ardeiul dulce și coriandrul amestecând timp de cel puțin
jumătate de minut. Adaugati: melasa de rodie și zeama de lămâie în amestecul
din tigaie și amestecați jumatate de minut. Apoi luați tigaia de pe foc, adăugați carnea în ea și
decorați cu ingredientele de decor, pentru a servi. Alături merge o garnitură de cartofi fieți sau orez alb.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere