duminică, 27 august 2023

Altă rețetă de Ras al-Asfoor


Vă prezint o
rețetă ușoară pentru a pregăti cea mai delicioasă masă din carne Ras al-Asfoor. 

Ingrediente: 300 gr. carne de miel, tăiată în cuburi mici. 50 gr. de unt, 5 căței de usturoi zdrobiți, piper negru și sare marină neiodată după gust, o lingură de suc de lămâie, 2 ardei roșii dulci, tocați mărunt, 1 1/2 lingură coriandru pisat, 2 linguri sos de rodii, 2 linguri de ulei de măsline.

Ingrediente pentru decor: 1 lingură din fiecare: ceapă verde feliată, caju și nuci de pin prăjite+ 2 linguri de susan prăjit.

Mod de preparare: Puneți jumatate din cantitatea de ulei și unt într-o tigaie pe aragaz. Apoi adaugați carnea și  amestecați până pierde puțin din sucul ei. Condimentați cu piper negru și sare și  lăsați două minute la foc iute. Scoateți carnea din tigaie și adăugați uleiul și untul rămas în aceeași tigaie. Apoi înăbușiți usturoiul în el timp de un minut, adăugând ardeiul dulce și coriandrul amestecând timp de cel puțin jumătate de minut. Adaugati: melasa de rodie și zeama de lămâie în amestecul din tigaie și amestecați jumatate de minut. Apoi luați tigaia de pe foc,  adăugați carnea în ea și  decorați cu ingredientele de decor, pentru a  servi. Alături merge o garnitură de cartofi fieți sau orez alb.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere