Ingrediente: 2 morcovi, 4 fire de praz, 1 rădăcină pătrunjel, 2-3 cartofi, 1/2 căpățână țelină, 1 ardei gras, 200-250 gr. roşii tocate mărunt, 1-2 linguri ulei de măsline, leuştean, pătrunjel şi mărar tocate, sare marină neiodată, un pic de zahăr.
Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se spală. Se pun la fiert în apă cu sare, morcovii, pătrunjelul și țelina tăiate în rondele şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă prazul tăiat rondele, înăbușit separat într-o tigaie cu puţin ulei. Se pun apoi şi cartofii tăiaţi cubuleţe, se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc mic, până se înmoaie toate legumele. Spre sfârșit se adaugă ardeiul gras tăiat felii şi roşiile tocate mărunt și zahărul. Se mai lasă să fiarbă doar 10 minute. Se condimentează cu sare şi se aromează cu verdeaţa tocată mărunt. Se poate servi.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere