Această rețetă cu feta la cuptor împreună cu roșii și măsline are toate aromele grecești pe care le cunoașteți și pe care le iubiți, amestecate într-un fel de mâncare simplu care este super-ușoară. Este într-adevăr o rețetă grecească fantastică, simplă de făcut, despre care sunt sigur că vă va încânta. Odată ce feta va fi coaptă în cuptor, își va schimbă total textura. Nu complicați prea mult această rețetă, adăugând prea multe arome concurente. Doar o cantitate suficientă de ulei extravirgin de măsline, ceva usturoi după plac, măsline și ierburi pentru a aduce totul împreună, pe lângă un bloc de brânză feta și totul la cuptor înconjurat de roșii cherry bine coapte să-și lase aroma. Alte ingrediente posibil de adăugat, poate un strop de vin și niște ardei iute dacă vă place.
Ingrediente: 200 gr.
paste grecești tip „Kofto” sau oricare alte paste scurte, 150-200 gr brânză Feta grecească 1,5-2 lingurițe de oregano uscat, 50-60 ml. (3 linguri) ulei de măsline extravirgin, 250-300 gr roșii Cherry- tăiate pe din două, 10-15 măsline fără sâmburi tăiate rondele, 1-2 căței de usturoi tocați, 1 ceapă mică tăiată mărunt (sau 2-3 fire de ceapă verde tăiate mărunt) un mănunchi de pătrunjel verde creț tocat, sare marină neiodată și piper/ Opțional: Chili Flakes , câțiva ardei verzi sau roșii iuți tăiați în rondele subțiri 1/2 cană / 125 ml. vin alb; Busuioc proaspăt și crackerși (sau pâine) pentru servire.
Mod de preparare: Pregătiți feta pentru coacere: 1. Într-un vas
de sticlă termorezistentă, amestecați împreună roșiile cherry tăiate pe din două cu uleiul de măsline. Condimentați cu puțină sare și amestecați gentil. Adăgați și pătrunjelul, ceapa (ceapa verde) și presărați 1/2 din oregano pe deasupra
roșiilor. Tocați usturoiul și adaugați-l și pe el în vas. Adăugați măslinele. Amestecați din nou bine toate
ingredientele, pentru a acoperi roșiile.
Așezați blocul de brânză feta în centrul vasului împingând roșiile și celelalte ingrediente în lateral. Presărați restul de oregano pe deasupra bucății de feta. Stropiți cu puțin ulei de măsline pe deasupra bucății de feta și condimentați cu un pic piper. Adăugați acum toate celelalte ingrediente opționale, dacă
le doriți. Dați la cuptorul preâncălzit și coaceți la 190-200 ℃ până când
brânza s-a înmuiat
și roșiile
sunt uțor făcute/prăjite, mai întâi aproximativ 20 minute (dar depinde de
cuptor). In acest timp fierbeți pastele al dente conform indicaților de pe ambalaj. După fierberea lor, scoteți-le, scurgeți-le și dați-le alături. După cele 20 de minute în care vasul a stat în cuptor, mutați-l direct sub grătar și coaceți la 190-200 ℃
pentru încă 10 minute pentru a se face o crustă frumoasă deasupra. (Dacă nu aveți această posibilitate, atunci țineți în prima etapă vasul acoperit cu hârtie de copt iar în a doua descoperit). Acum este gata și puteți să montați preparatul. Folosind o lingură mare, zdrobiți feta și amestecați bine împreună cu roșiile și restul ingredientelor.
Adăugați apoi pastele, amestecând bine pentru a le combina. Masa este gata !! Foarte usor! Se servește, așezând o porție generoasă pe fiecare farfurie și (opțional) presărând pe deasupra câțiva fulgi de chili. Dar nu uitați să mai adăugați pe deasupra și niște frunze proaspete de busuioc.
Se servește preparatul cât este cald.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere