vineri, 22 iunie 2012

Clafoutis vinete si tomate

Ingrediente pentru  6 persoane:

 2 vinete, 2 crengute de cimbru proaspat, 150 gr. de ricotta,100 gr. branza de capra, 20 cl de smantana de 12%, 2 linguri de ulei de masline extravirgin, cateva rosii uscate rehidratate si tinute in ulei cu mirodenii, 1 lingurita amidon de porumb, sare marina neiodata si  piper proaspat macinat dupa gust, sucul de la o lamaie

Mod de preparare:

 
Se spala vinetele si se taie in cuburi. Intr-o cratita se incalzeste  apa  cu sucul de lamaie. Puneti apoi vinetele si gatiti 10 minute. Puneti intr-o strecurătoare pastrand apa in care au fiert. Intr-o tigaie se incinge un pic uleiul de masline se pun vinetele  si lasati la gatit un picut amestecand continuu ajutand si cu zeama in care au fiert,iar la sfarsit adaugand amidonul. Puneti apoi vinetele si rosiile intr-un castron de servit. Amestecati ricotta, branza de capra, smantana, cimbrul tocat cu: sare si piper si turnati peste legume. Coaceti la 180 ° C timp de 20 de minute. Lasa sa se raceasca si serviti cu parmezan ras pe deasupra.  


Pofta buna si pe curand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere