duminică, 21 noiembrie 2010

Gigantes tou fournou (fasole gigant la cuptor)

Ingrediente:
 



1/2 kg. fasole uscată gigant, 3-4 tulpini țelină, 3 cepe roșii tăiate inelușe, 4-5 roșii cărnoase tăiate cubulețe, 1 lingură pastă tomate,sare piper după gust, 1/2 linguriță boia iute sau un vârf de pastă de ardei iuți, o lingură zahăr, 5 -6 roșii uscate la soare, 2 morcovi tăiați rondele, o legătură de pătrunjel tăiată mărunt și una de mărar, 250 gr. feta .

Mod de preparare:

 
Se lasă cel puțîn 12 ore la înmuiat fasolea după care se fierbe în trei ape (doar prima apă poate să fie rece restul să fie fierbinți) cu câte un vârf de linguriță de bicarbonat dar nu de tot deoarece o să mai fiarbă și cât stă la cuptor. Se călește ușor ceapă într-o tigaie cu puțîn ulei de măsline, se adaugă tulpinile de țelină tocate  și se mai ține pe foc un pic.În oală de pământ pe care o vom bagă la cuptor se răstoarnă ceapă și țelină se pun roșiile tăiate cubulețe, roșiile uscate tăiate in bucăți, pastă de tomate, boiaua ,zahărul ,sarea și piperul, morcovii, pătrunjelul (doar o parte) și mărarul și bineînțeles fasolea. Se amestecă bine , se pune o parte din  ultima zeamă in care a fiert fasolea cât să fie acoperită compoziția și se da la cuptor cu capacul pus 1 ora și jumătate, cu atenție că dacă mai este nevoie de zeamă se mai adaugă la mijlocul perioadei și la sfârșit. Când este gata se adaugă restul de pătrunjel și brânză feta tăiată cubulețe, se amestecă ușor să nu se sfărâme  și servește cu murături.

Kali Orexi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere