Ingrediente:
1/2 kg. fasole uscată gigant, 3-4 tulpini țelină, 3 cepe roșii tăiate inelușe, 4-5 roșii cărnoase tăiate cubulețe, 1 lingură pastă tomate,sare piper după gust, 1/2 linguriță boia iute sau un vârf de pastă de ardei iuți, o lingură zahăr, 5 -6 roșii uscate la soare, 2 morcovi tăiați rondele, o legătură de pătrunjel tăiată mărunt și una de mărar, 250 gr. feta .
Mod de preparare:
Se lasă cel puțîn 12 ore la înmuiat fasolea după care se fierbe în trei
ape (doar prima apă poate să fie rece restul să fie fierbinți) cu câte
un vârf de linguriță de bicarbonat dar nu de tot deoarece o să mai
fiarbă și cât stă la cuptor. Se călește ușor ceapă într-o tigaie cu
puțîn ulei de măsline, se adaugă tulpinile de țelină tocate și se mai
ține pe foc un pic.În oală de pământ pe care o vom bagă la cuptor se
răstoarnă ceapă și țelină se pun roșiile tăiate cubulețe, roșiile uscate
tăiate in bucăți, pastă de tomate, boiaua ,zahărul ,sarea și piperul,
morcovii, pătrunjelul (doar o parte) și mărarul și bineînțeles fasolea.
Se amestecă bine , se pune o parte din ultima zeamă in care a fiert
fasolea cât să fie acoperită compoziția și se da la cuptor cu capacul
pus 1 ora și jumătate, cu atenție că dacă mai este nevoie de zeamă se
mai adaugă la mijlocul perioadei și la sfârșit. Când este
gata se adaugă restul de pătrunjel și brânză feta tăiată cubulețe, se
amestecă ușor să nu se sfărâme și servește cu murături.
Kali Orexi!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere