1/2 kg ficati de pasare,sare si piper . coriandru, cuisoare , enibahar,150 g stafide,15 caise uscate , 50 ml cognac,cateva linguri ulei de masline.
Mod de preparare:
Ficatii bine spalati si curatati de pielite se pun impreuna cu mirodeniile ( fara sare ca-i intareste) , fructele si cognacul si uleiul de masline extravirgin la maturat, timp de 12 ore , in frigider ; se amesteca din cand in cand . Se scot din frigider si se pun la foc mic , intr-o oala cu capac , sa fiarba timp de 1/2 h.Dupa ce se ia de pe foc , se adauga sare , dupa gust .
Se serveste cu piure de cartofi , cartofi copti sau mamaliga.
... si bineinteles , un vin suav - muscat otonel sau feteasca alba!
Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere