marți, 22 februarie 2011

Elliniki psiti lachaniki -Bryam-Legume la cuptor in stil grecesc

Ingrediente:

500g cartofi albi, 1 vanata potrivita ca dimensiune,1 zucchinni maricel (sau un dovlecel mai maricel), 2 ardei mari diferit colorati,500 gr. rosii, 1 ceapa, 1 praz, 4-5 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura menta (sau o lingurita menta uscata), 1/3 cana ulei de masline extravirgin, sare si piper dupa gust, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 1/2 nucsoara rasa, 200 gr. Fetta, 1 pahar de vin rosu. Pentru servit  Fetta, iaurt si paine neagra proaspata.



Mod de preparare:


Spalati bine toate legumele. Curaratati zebra vanata si taiati-o in rondele pe care le sarati si le puneti intr-un castron sa-si lase amareala cam 20 minute, dupa care le spalati si le lasati sa se usuce. Rosiile le taiati tot rondele, cartofii curatati la fel, precum si zuchinnii/dovleceii. Prazul (doar partea alba) se taie bucati potrivite. Curatati de seminte ardeii si taiati-i si pe ei tot rondele. Curatati usturoiul si taiati-l in bucati mici. Ceapa curatata o taiati rondele. Toate legumele ( mai putin rosiile) astfel pregatite se pun impreuna intr-un castron se adauga verdeturile, sarea si piperul si se amesteca bine. Dupa aceasta se transfera in oala in care le vom coace, se pun deasupra bucatiile de rosii si bucati de feta, se adauga un pahar de vin rosu,  uleiul de masline, scortisoara si nucsoara proaspat rasa,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 40-45 minute.dupa acest timp se scoate folia si se mai lasa inca 10-15 minute pana se fac frumos legumele de deasupra. Se lasa la racit cateva minute si se serveste . Se poate servi rece sau cald, cu iaurt  alaturi si cu bucati de Fetta.



Kalí̱ tychi kai kali orexi̱! Mult noroc si pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere