Ingrediente:
1 kg. carne de miel ( de preferat piept), o conopida maricica,1/2 cana ulei de masline extravirgin, zeama de la 2 lamai2-3 cepe mari taiate fin,1.1/2 cana vin alb sec si tot atata apa calda, 2 lingurite pasta de tomate,sare si piper dupa gust, 1 lingurita busuioc uscat,una de menta siuna de rozmarin pisat un pic
Mod de preparare:
Se spala bine carnea (daca este cu oase se indeparteaza), se taie in bucatele mai mici si se lasa la marinat peste noapte intr-un bol cu vin si zeama de la lamai.A doua zi pregatim intai conopida, o curatam si o desfacem buchetele si o lasam intr-un vas cu multa apa cel putin o ora, dupa care o scoatem si o lasam la scurs. Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie mai adanca si perpelim usor conopida dupa care o scoate m din tigaie iar in zeama ramasa prajim usor si ceapa. Dupa aceasta prajim bucatile de carne adaugand la sfarsit si zeama de marinare si lasam sa dea intr-un clocot. Adaugam apoi apa calda, sarea si piperul, pasta de tomate si ierburile, dam iarasi intr-un clocot dupa care acoperim si tinem pe foc mic cel putin o ora. Cand carnea s-a patruns bine adaugam si conopida, mai adaugam ceva apa calda daca este nevoie si tinem la foc inca 30 minute. Serviti preparatul cald cu adaus de iaurt peste.
Kali Orexi ! Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere