Ingrediente:
25 gr. unt, 20 de picături de colorant alimentar rosu (optional), 1 lingura de apa, 200 gr. de cirese, 125 de gr. de zahar brun, 1 lingura de suc de lamaie
Mod de preparare:
Spalati si uscati ciresele. Intr-o cratita pusa pe foc mic cu sita combinati zahar, apa, suc de lamaie si untul taiat in bucati. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand siropul se maroneste un pic fara a se arde. Luati de pe foc si adaugati colorantul rosu. Scufundati fiecare cireasa in caramel facut mai inainte pentru a acoperi complet (tinand de coada). Apoi scufundati ciresele intr-un castron cu apa rece cu cuburi de gheata in ea ca sa se intareasca caramelul. Pastrati ciresele intr-un loc racoros si uscat.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere