joi, 1 august 2024

Parmigiana di Melanzane alla Siciliana

În funcție de regiune, această caserolă clasică de vinete din sudul Italiei este făcută cu felii de vinete prăjite sau la grătar stratificate cu un sos de roșii aromat, cu aromă de busuioc și una sau mai multe brânzeturi precum pecorino Siciliano, mozzarella, fior di latte sau chiar scamorza și caciocavallo Silano. În straturi pot fi adăugate și ouă fierte, iar caserolei finale i se oferă o topping generoasă de brânză rasă înainte de a fi pusă la copt. Contrar credinței populare, parmigiana nu a avut inițial nimic de-a face cu brânza Parmigiano-Reggiano, chiar dacă în prezent este folosită în multe rețete, deoarece face o crustă super crocantă. De asemenea, în timp ce parmigiana poate fi preparată ca un fel de mâncare vegetarian, unele rețete regionale includ cârnați de porc sau chiar mortadella pentru a face o masă mai consistentă.

Sfaturi de gătit

 vinete

 Modul în care feliați vinetele depinde de forma lor. Cele rotunde trebuie tăiate în rondele, iar cele lungi trebuie tăiate pe lungime. În ceea ce privește cât de subțire sau groase să feliați vinetele, majoritatea rețetelor sugerează să le tăiați la o grosime de 0,5 cm (1/4 inch). Cele mai multe rețete clasice de parmigiana necesită felii de vinete prăjite. Cu toate acestea, feliile de vinete se pot unge ușor cu ulei de măsline și se pot pune la grătar până... Citește mai mult

 cum să curățați roșiile, să le curățați de coajă și să desămânțați

 Se spala si se usuca rosiile. Apoi, cu un cuțit de pereche, tăiați roșiile cu miezul - tăiați cu cuțitul lângă tulpină de sus în centru, tăind în jurul tulpinii, apoi îndepărtați-o. Așezați roșiile cu miezul în jos, apoi, cu un cuțit, faceți o cruce pe fundul fiecărei roșii. Puneți roșiile în apă clocotită în reprize și lăsați-le la fiert timp de 15-20 de secunde. Transferați cu o lingură cu fantă în ... Citește mai mult

 sos de rosii

 Dacă nu sunteți prea pasionați să vă faceți propriul sos de roșii, varianta de casă poate fi înlocuită cu ușurință cu opțiunea cumpărată din magazin sau cu așa-numita passata di pomodoro, care este practic un sos catifelat, catifelat, făcut cu piure și cernute roșii. . Passata este ideală pentru diverse caserole, tocane, bolognese și multe alte sosuri.

 brânză

 Chiar dacă brânza tuma sau pecorino proaspăt Siciliano este ingredientul preferat în rețeta parmigiana alla Siciliana, poate fi înlocuită cu alte soiuri de brânză pecorino. În ceea ce privește parmezanul, majoritatea rețetelor optează pentru Parmigiano-Reggiano, dar Grana Padano funcționează la fel de bine. De asemenea, dacă întâmpinați probleme în a găsi brânzeturi din sudul Italiei, cum ar fi caciocavallo, pentru di latte sau scamorza, orice

 

Ingrediente 4 portii

4 vinete, de marime medie

5 oua fierte tari, feliate

8 rosii coapte, curatate de coaja, fara samburi si tocate

1 catel de usturoi

1 lingurita zahar

busuioc, sare si piper, dupa gust

ulei de măsline extravirgin, la nevoie

150 g (5,3 oz) brânză tuma, tăiată cubulețe

150 g (5,3 oz) brânză caciocavallo, rasă

Pregătirea

Pasul 1/5

Spălați vinetele, tăiați tulpinile și tăiați-le pe lungime în felii groase de aproximativ 1/2 inch (1,25 cm); se presară cu sare și se scurg într-o strecurătoare pentru aproximativ 30 de minute.

Pasul 2/5

Intre timp pregatim sosul de rosii: incingeti uleiul de masline intr-o cratita mare la foc mediu-mare si incepeti prin a caliti usturoiul timp de 1-2 minute. Apoi adăugați roșiile tăiate în cratiță și aduceți la fiert. Se amestecă zahărul și se condimentează cu sare și piper. Se mai fierbe încă 4-5 minute, amestecând din când în când, până când sosul s-a îngroșat, apoi se ia de pe foc și se rezervă pentru o parte.

Pasul 3/5

Odată ce s-au scurs, uscați feliile de vinete cu un prosop de hârtie de bucătărie și prăjiți-le în ulei încins, până devin aurii și aproape crocante.

Pasul 4/5

Întindeți uniform câteva linguri de sos de roșii pe fundul vasului de copt pregătit, urmate de un singur strat de vinete, apoi felii de ouă fierte, brânză tuma tăiată cubulețe, frunze de busuioc, brânză caciocavallo rasă și încă câteva linguri de roșii. sos. Repetați aceste straturi până când ați folosit toate ingredientele, terminând cu vinete și o stropire bună de caciocavallo ras.

Pasul 5/5

Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C/350°F timp de aproximativ 20 de minute sau până când devine bine crocant și clocotește. Serviți cald sau rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere