marți, 30 ianuarie 2024

Trifle desert stratificat de origine engleză

În afară de micul dejun consistent, locuitorii din Marea Britanie se pot mândri și cu alte preparate specifice.Trifle este un desert stratificat de origine scoțiană. Acest desert prezentat mai jos constă în straturi alternative de pandișpan, cremă de vanilie, fructe proaspete și frișcă și pentru un efect vizual deosebit  asamblat într-un vas transparent din sticlă. Ingredientele obișnuite sunt un strat subțire de pandișpan sau pandișpan înmuiat în sherry sau alt vin alcoolizat, un element de fructe (proaspăt sau jeleu), cremă și frișcă stratificate în acea ordine într-un vas de sticlă. Un bol cu ​​picior este folosit tradițional și face o prezentare elegantă pentru celebrul desert britanic. Dacă nu aveți unul, faceți-l în orice vas mare de sticlă sau asamblați-l în pahare individuale.

Desigur să menționăm, că în urmă cu sute de ani, Scoția și Anglia s-au unit pentru a deveni Regatul Unit, așa că denumirea fleacului „engleză” este corectă.

Ingrediente: 750 gr. fructe de pădure congelate (zmeură, mure, coacăze roșii și negre), 200 +100 gr. zahăr tos, 9 foi de gelatină, 500 ml. lapte, 4 gălbenușuri, 25 gr. amidon, 1 praf de sare, 1 linguriță extract de vanilie, 2 linguri de zahăr pudră, 300-450 ml. de smântână de frișcă, 2 biscuiti amaretti zdrobiti pentru servit

Mod de preparare:

PASUL 1: Puneți 750 gr. de fructe de vară congelate într-o tigaie cu 200 gr. zahăr tos și 1 litru de apă și aduceți la fiert ușor.

PASUL 2: Gatiti 2 minute, apoi scoateti 6 linguri de fructe și 150 ml. suc. Apoi continuați să gătiți fructele în tigaie timp de încă 5 minute.

PASUL 3:  Între timp, înmuiați 9 foi de gelatină  în apă rece. Cu un blender de mână, amestecați fructele fierte, apoi strecurați printr-o sită într-un castron mare, astfel încât să rămână doar coaja și semințele. Păstrați lichidul rămas.

PASUL 4: Stoarceți excesul de apă din gelatină, adăugați în siropul de fructe fierbinte rezervat din pulpa de mai sus și amestecați pentru a se dizolva. Se  răcește până aproape că se întărește.

PASUL 5: Crema de vanilie  se face în modul următor. Turnați laptele într-un vas și puneți pe foc mic. Între timp, într-un bol, combinați gălbenușurile, zahărul, amidonul și un praf de sare și mixați până obțineți o compoziție cremoasă, albicioasă. Turnați laptele fierbinte în fir subțire peste gălbenușuri, amestecând mereu, apoi transferați amestecul înapoi în vas și puneți pe foc. Gătiți crema de vanilie până se îngroașă, amestecând continuu cu un tel pentru a nu forma cocoloașe. Luați de pe foc, adăugați vanilia și acoperiți cu hârtie de copt la suprafață pentru a împiedica formarea crustei până se răcește complet.

PASUL 6:  Puneți pișcoturile sau bucățile de pandișpan într-un pahar de sticlă cu picior, turnați peste sucul și fructele de pădure rezervate, apoi 4 linguri de sherry sau cassis.

PASUL 7: Turnați peste un strat gros de cremă, împingând-o pe marginea vasului pentru a sigila tortul de mai jos. Se lasă să se răcească și să se întărească  facându-se o barieră pentru jeleu.

PASUL 8: Când crema este rece și  întărită, iar jeleul este pe punctul de a se întări, puneți jeleul peste cremă și lăsați-l la rece până când este gata.

 PASUL 9:  Bateți 300-450 ml de smântână frișcă cu 1 linguriță extract de vanilie și 2 linguri de zahăr pudră până când își menține forma, apoi răsturnați peste jeleu. Presarati cu  biscuiti amaretti zdrobiți și dați la rece până sunt gata de servire.

 

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere