Tsouchtí din Mani este cea mai simplă rețetă tradițională de paste. Aceste paste tradiționale grecești sunt un fel de mâncare rafinat al modului mediteranean de a mânca. Se folosesc cele mai simple ingrediente și nu durează prepararea lor mai mult de 15 minute. Preparatul este originar din Mani, în sudul Greciei continentale. Este dificil de tradus numele acestui fel de mâncare, dar se crede că se numește Tsouhti din sunetul amestecului de brânză-unt-ulei de măsline prăjite atunci când întâlnește pastele fierbinți. Tot ce aveți nevoie sunt paste, brânză mizithra (Pecorino Romano este un bun înlocuitor) rasă, ouă, ulei de măsline și/sau unt. Oh... și 15 minute din timpul dvs.. Pastele tradiționale din această postare, se fac cu un produs tradițional, local, numit „Στριφτάδια – Striftadia” ( Sunt similare cu pastele italienești Casarecce. Sunt făcute cu ouă proaspete și lapte de oaie, amestecate cu griș și făină de grâu, toate provenite din Grecia, pentru a crea un produs grecesc cu adevărat autentic, tradițional, pe care îl veți iubi). Aceste pastese fac după o rețetă veche de un secol. Se rulează manual, de unde și numele. Ele provin din Peloponezul de Sud. Grosimea și forma acestor paste sunt excelente pentru că țin orice fel de sos și absorb perfect toate aromele. Puteți găsi produse grecești artizanale în delicatese grecești sau online. Cu toate acestea, nu ezitați să înlocuiți acest produs tradițional cu rigatoni, tortiglioni, orecchiette, etc.)
Cel mai bine preparatul se servește fierbinte, chiar din oală cu o
salată de varză alături și cu un pahar de vin alb rece.
Sper să vă placă această rețetă minunată.
Ingrediente: 80-90 gr. de paste de persoană, 1 lingură sare marină neiodată, 4-5 linguri de unt nesărat, 6 linguri de brânză mizithra (sau Pecorino Romano maturat) rasă, 1/2 cană de ceapă verde tocată mărunt, 1 ou de persoană, ¼ linguriță oregano, câteva capere , 4-5 felii de roșii uscate tăiate grosolan, 2 linguri ulei de măsline pentru prăjirea ouălor, piper proaspăt măcinat după gust.
Mod de preparare: Într-o crăticioară mică cu coadă, adăugați untul la foc mediu. Fiți cu ochii pe untul care se topește și în curând veți vedea că solidele din lapte încep să facă spumă și să dispară rapid, acesta fiind momentul din care trebuie să urmăriți cu atenție. Untul va deveni foarte rapid de la un galben auriu la un maro castaniu. Scopul nostru este să obținem o culoare maro castaniu. Odată ajuns la acel moment, luați de pe foc și transferați într-un castron pentru a opri untul să se rumenească mai mult. Aduceți o oală mare cu apă cu sare la fiert. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când sunt al dente sau textura preferată. Când pastele sunt gătite strecurați (rezervați ceva apă în care au fiert pastele) și puneți-le înapoi în oală. Adăugați câte puțin din untul brun cald și amestecați pentru a acoperi. Adăugați mai mult dacă doriți. Adăugați apoi un polonic de apă de la fiert, amestecați și odată ce vedeți o textură cremoasă (mai adăugați apă în care au fiert pastele dacă este necesar), adăugați Mizithra rasă, oregano, caperele, roșiile uscate și ceapa verde, luați de pe foc și mai amestecați ușor.Așezați frumos în mijlocul unei farfurii mai mari sau a unui platou. În acest timp într-o tigaie adăugați ulei de măsline și prăjiți ouăle la foc mediu. Puneți-le fierbinți deasupra pastelor, asezonați cu sare dacă vă place și mult piper proaspăt măcinat. Serviți fierbinte.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere