miercuri, 28 decembrie 2022

Salata Mimoza -салат мимоза -(Salată cu oua și brânză în straturi)



Alături de Shuba și această salată eleganta, festivă, atrăgătoare pentru ochi și delicioasă la gust este mult răspândită in Estul Europei! Totul este răzuit fin, fiecare ingredient împrăștiat în mod egal în toată salata, făcând această salată să arate atât de decadent.

Această rețetă de salată din spațiul rus, este o salată stratificată  care era servită de obicei pentru sărbătorile festive de primăvară sau Anul Nou. Salata originală din epoca sovietică fără brânză era pusă în straturi într-un bol de sticlă sau servită în pahare largi la gură.

Principalele ingrediente  sunt: ​​brânza ( adăgată mai recent), ouăle, macroul sau heringul marinat, ceapa și maioneza. Adăugăm, de asemenea, morcovi pentru un pic de contrast și gust, și puține murături pentru a face preparatul mai puțin fad și pentru a aduce un pic de aromă.

Ca majoritatea salatelor rusești, există multă maioneză! Toate salatele rusești sunt foarte grele, precum celebra salată Olivier (салат Оливье), nu doar o bucată de salată la vedere! Brânza folosită mai nou trebuie să fie o brânză tare ca de exeplu cheddar alb.  Numele salatei vine de la mimoza cu flori galbene, de aceea blatul salatei este imbracat cu galbenus de ou.  Regula de aur a delicioasei Mimosa este succesiunea corectă de straturi. Este mai bine să serviți salata într-un bol transparent, astfel încât fiecare strat al acesteia să fie vizibil.

Fiecare strat de ingredient diferit este separat de celălalt  strat foarte ușor de maioneză. Cantitatea de maioneză din ingredientele de mai jos poate diferi pentru fiecare, deoarece dacă folosești o farfurie mai mică sau o farfurie mai mare, vei ajunge să ai nevoie de mai puțină sau mai multă. Indiferent de dimensiunea farfurii pe care o folosiți, amintiți-vă : întindeți suficientă maioneză pentru a acoperi ingredientul anterior. Folosiți o cantitate ușoară de maioneză și întindeți ușor cu paletă.

Aceasta salată este bună la frigider pentru 3-4 zile. 

Ingrediente pentru salata mimoza 8-10 porții: 2 felii de hering marinat, 1 cartof  alb mediu – fiertîn coajă și curățat, 1/4 linguriță oțet, o ceapă rasă fin, 1 morcov mediu curățat și fiert, un castravecior murat în saramură ras, 100 gr. brânză chedar sau altă brânză tare, 4-5 ouă fierte, 11 linguri de maioneză, piper negru măcinat pentru decor.

 

Mod de preparare: Gătiți legumele într-o oală medie. Acoperiți cu apă, aduceți la fiert la foc mediu-înalt. Reduceți focul la mic și gătiți morcovul timp de 15-20 de minute și scoateți și continuați să gătiți cartofii încă 10 minute, până când puteți străpunge cu ușurință cartofii cu o furculuță. Scurgeți apa și lăsați legumele să stea la temperatura camerei să se răcească înainte de a  curăța cartofii. Fierbeți  ouăle tari

Asamblarea salatei Mimoza: Luați 2 felii de hering  și așezați-le pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie. Tamponați heringul cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei. Taiați heringul în cuburi mici. Pe un paltou începeți, întinzând mai întâi heringul în cerc la centrul farfuriei, apăsând ușor în jos cu o furculiță. Stropiți 1/4 linguriță de oțet și cu ceapa rasă fin. Folosind o răzătoare de brânză, radeți fin 1 cartof mediu uniform peste hering și apăsați ușor cu o furculiță. Cu o paletă, întindeți 1,1/2 lingură de maioneză peste cartofi. Folosind aceeași răzătoare de brânză, radeți fin 1 morcov peste salată, apăsați cu furculița și acoperiți iarăși cu 1,1/2 lingură de maioneză. Tăiați fin castravetele murat și scurgeți-l bine de zeamă și  întindeți-l uniform peste morcov. Acoperiți cu 1,1/2 lingură maia. Răzuiți brânza pe răzătoarea de brânză și întindeți uniform peste salată. Apăsați ușor cu furculița și acoperiți cu 3 linguri de maioneză. Separați albușurile fierte de gălbenușuri. Răzuiți uniform 4-5 albușuri pe răzătoarea de brânză peste salată. Apăsați cu furculița și acoperiți cu 3,1/2 linguri de maioneză. Cu ajutorul răzătoarei, acoperiți cu 3-4 gălbenușuri de ou ras fin după care împrăștiați  pătrunjel proaspăt tăiat și pudrați cu piper negru măcinat. (Fiți foarte blânzi cu gălbenușurile  de ou, ca să nu-i  zdrobiți răzătura. Vreți ca gălbenușurile rase să cadă pe mimoză ca fulgii de nea). Se dă la frigider până este gata de servire.

Spor la treabă și poftă bună!  


 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere