vineri, 23 decembrie 2016

Obiceiuri si traditii de Crăciun- Καλά Χριστούγεννα! Kalá Christoúgenna ! Crăciun fericit!

Pentru multi, este ... Cel mai minunat moment al anului!

În Grecia, Pastele este socotită  a fi cea mai importantă sărbătoare, dar de-a lungul anilor si sarbatoarea  Crăciunului si-a castigat un loc printre cele mai importante sarbatori ca în cele mai multe țări predominant creștine.

Hai să aruncăm o privire la unele dintre cele mai interesante fapte despre această sarbătoare!

În primul rând, să aruncăm o privire la data ... Hristos a fost într-adevăr născut pe 25 decembrie în anul 0 ...?

Potrivit istoricilor ... Nu! Ei spun că Hristos nu ar fi putut fi născut atunci ... Că el a fost născut probabil în secolul al 6-lea sau al 7-lea înainte de Hristos. ! Este chiar posibil acest lucru? Cum ar fi putut fi născut pe Hristos .. Înainte de Hristos ??

"Greșeala de" a fost făcută de calugarul roman Dionisie Exiguul a determinat, în conformitate cu informațiile pe care le avea la momentul respectiv .. secolul 4 d.Hr., că anul in care s-a născut Hristos a fost anul 754 de la clădirea de la Roma, în loc de anul 747 ca ar fi trebuit să fie.
Dionisie Exiguul sau Dionisie „cel Mic”  călugăr originar din Scythia Mică (Dobrogea de astăzi)  a trăit în secolele V-VI. Cea mai mare parte a vieţii sale a petrecut-o la Roma, unde a fost stareţul unei mănăstiri. A rămas în istorie ca un renumit traducător de opere teologice din greacă în latină.

Totuşi, opera cu rezonanţă istorică a sfântului Dionisie este introducerea calendarului creştin, împărţind istoria în două perioade – „înainte de Hristos” şi „după Hristos”. În acel timp, în uz era calendarul roman care număra anii începând cu data întemeierii Romei. Urmând calculelor făcute, Dionisie Exiguul a ajuns la concluzia că anul 753 de la întemeierea Romei era anul în care s-a născut Hristos, adică anul 1 al erei creştine. Calcule ulterioare au arătat că Dionisie se înşelase, iar anul în care s-a născut Hristos ar varia – după diferite păreri - între anii 6-3 î.Hr., cel mai probabil anul 2 î.Hr. Cu alte cuvinte, Hristos s-a născut „înainte de Hristos”!

Oricum, această eroare nu mai are o atât de mare importanţă, iar calculul anilor după „era creştină”, „anii mântuirii”, „anii Domnului” – inventat de un călugăr născut pe teritoriul ţării noastre! - s-a impus în toată lumea. Aşadar, anul 2016 este, de fapt, „anul mântuirii 2016”.


Faptul că a fost o "greșeală", a fost dovedită prin diverse evenimente care ar trebui să coincidă cu datele istorice, care sunt menționate în evanghelii. De exemplu, Hristos a fost născut în timpul in care Augustus a fost împăratul Romei. Acest lucru a fost de la 27 la 14 B.C A.D, în același timp in care Irod era regele Iudeii, dar el a murit în 4 î.Hr.

De asemenea, celebrul consens a fost a avut loc 12-6 î.H. Steaua din Betleem, ca incident astronomic din viața reală, a avut loc în 7 î.Hr.

Toate acestea sunt dovezi care arată că Hristos a fost născut de fapt înainte ca el sa se fi născut oficial!  Este,  foarte puțin probabil ca data nașterii lui să fie 25 decembrie, deoarece nu ar fi momentul potrivit al anului pentru a efectua un recensământ, ceea ce ar însemna că o astfel de multitudine de oameni ar trebui să se deplaseze într-o astfel vreme rece ..

De asemenea, este important de remarcat faptul că zilele de naștere nu au fost celebrate în zilele acelea ... ceea ce înseamnă că data nașterii nu a fost o ocazie foarte importantă ... Chiar și până de curând, zile de naștere nu au fost considerate a fi o astfel de sărbătoare personală importantă în Grecia ... Zilele de nume,  au fost într-adevăr importante zile de sarbatoare.

Isus însuși a cerut discipolilor săi să-și amintească data morții sale, și nu data nasterii sale. Așa că ziua de naștere a lui Isus nu a făcut parte din viața bisericii până la 336 A. D. Nici nu a fost sărbătorită pană atunci ...

Hai să aruncăm o privire la alți factori importanți. Imaginați-vă o nouă religie care se răspândește în întreaga lume și încearcă să se stabilească. Ea trebuie să intre în conflict cu credințe și tradiții deja existente ... este inevitabil ca ea să nu intre în conflict cu o lume deja existentă.

În acele zile se sărbătorea întoarcerea soarelui, deoarece in aceste zile de iarnă zilele încep să crească .

Aceste zile de la solstițiul de iarnă au fost foarte importante și s-au dat diferite nume pentru festivitățile care au avut loc ... Mitra, Saturnaliile, Brumalia.

Crăciunul a venit pe urmele acestor festivaluri și tradiții asa zis păgane avand loc să zicem si poate pentru că  Hristos este aducătorul soarelui și luminii. Acestă suprapunere de sărbători a fost realizată inteligent fără a fi nevoie să se facă presiuni prea mari asupra oamenilor. S-a schimbat pur și simplu numele și festivitățile au rămas.

Traditia bradului de Crăciun provine din Egiptul Antic dar si din China, unde se decora Pomul Vieții, care simbolizează viața veșnică.

In timpul Imperiului Roman, oamenii decorau casele cu coroane și ramuri din copaci. Așa cum mulți oameni încă mai fac azi.

Tradiția de decorare a copacilor din zona țărilor scandinave s-a dus în Germania, sub aspectul mai modern al bradului de Crăciun, cu toate ornamentele și ghirlandele care au  apărut intre timp. Primii care au dat tonul au fost cei din familia regală iar încet obiceiul si-a făcut drum pe tot globul.In Grecia obiceiul traditional cu barca de Craciun- Karavaki care impreuna cu Kalanda faceau parte din traditia de secole a fost inlocuit treptat de catre familia Regala cu pomul de Craciun. Dar traditia Kravaki insa sa mai pastreaza in unele insule deoarece Grecia  este o națiune de marinari, unde oamenii marii sunt adesea departe de vatră și casă pentru perioade lungi . Cu mult timp în urmă, femeile din insulele grecești, în timpul lunilor intunecate de iarnă uitandu-se la  mările feroce, furtunoase și periculoase, isi petrecea zilele lor gandindu-se la tați, soți și fii, la lupta lor  cu valurile, rugându-se pentru întoarcerea lor în condiții de siguranță. Privind  navele care se întorc în port, femeile se grăbesc apoi cu bucurie acasă pentru a sărbători, prin decorarea unei mici bărci de lemn, ca un bun venit pentru navigatorii obosiți. Barcile erau aranjate pe podea,pe lângă foc, cu prova lor îndreptată spre interior,  simbolizeazand călătoria spre casă.

Dar există si alte multe traditii de Crăciun pe care poate le voi dezvolta in altă postare.

Până atunci, sper că o să aveți o vreme minunată în timpul sărbătorilor  ...pe care sper să le petreceti  cu familia, prietenii sau cei dragi !

Καλά Χριστούγεννα! Kalá Christoúgenna !
 
Crăciun fericit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere